dilluns, 27 d’agost del 2012

Vins de muntanya i canvi climàtic



Amb el títol de “Vins de muntanya” en Pep Palau -Assessor gastronòmic, autor de llibres i col•laborador en diferents mitjans de comunicació- escriu una interessant columna en la contraportada del periòdic El 9 Nou.

En aquesta columna, explica com s’estan desenvolupant aquells primers de projectes de viticultura en zones de muntanya a Catalunya: “Es van avançar als temps i aquells projectes que semblaven quimèrics han estat l’avenç en el camí que tants han emprès més tard”

En aquest encertat escrit, en Pep Palau ens dona algunes de les claus per entendre uns dels canvis més interessants que s’estan produint en la viticultura del nostre país:

  • “Factors d’indole diversa s’han agombolat empenyent una nova viticultura muntanya amunt”
  • “El canvi climàtic ha estat determinant”
  • “Una tendència creixent a promoure els productes de la terra, afegida al valor social del vi ha acabat d’ajudar”
  • “Ceps originals d’altres latituds, adaptats al clima i al sòl propis i treballats amb bones pràctiques agrícoles i enològiques ens poden fer gaudir de vins que mai hauríem imaginat”

Font:
Periòdic “El 9 Nou”. Edició del 24 d’agost de 2012. Contraportada.

Més escrits de Pep Palau: Utòpic Bloc - peppalau.blogspot.com

Altres links:
http://123vins.blogspot.com.es/2010/08/vins-de-muntanya.html